Over mij

Hallo, ik ben Jocelyn Rowen, eigenaar van syscope.nl en ik ben een radio DJ. Ik heb er al ongeveer 10 jaren ervaring in. Het is mijn werk en mijn passie. Radio DJ is voor mij als een parttime baantje begonnen bij een lokaal radio station waar ik een paar diensten per week had. Ik had er zoveel plezier in dat ik er serieuzer over ben gaan nadenken.

Talent

Het worden van een radio DJ gaat niet zomaar. Ten eerste moet je een dosis aan talent bezitten. Ten eerste een zeer mooie, en aangename stem. Daarna moet je ook op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de wereld. Dat wil zeggen dat je algemene kennis op een hoog niveau moet zijn. Ook moet je de taal, welke het ook mag zijn, heel goed onder de knie heb. Hinderlijke taalfouten worden door kritische luisteraars niet getolereerd.

DJ zijn in de vorige eeuw

Het zijn van een DJ in de vorige eeuw was een hele opgave en ik deed het met mijn hart en ziel. Er was geen internet, ik sjouwde met stapels boeken en tijdschriften voor de nodige weetjes en tips. Ook moest ik zelf opzoek naar informatie over de verschillende artiesten. Want met die kennis kan je je uitzending kleur geven. Ook hadden we geen Cd’s  we deden het met de elpees of langspeelplaten op de draaitafel. Alles werd vroeger echt handmatig gedaan en duurden de radio uitzendingen ook maar tot een bepaald uur in de avond.

Anno 2016

Tegenwoordig is DJ zijn helemaal niet moeilijk. Alles heb je eigenlijk aan je vingertippen. Je hoeft maar even het internet af te struinen en je hebt de hele wereld voor je. Dat is wel gemakkelijk maar het is toch belangrijk dat je je blijft scholen. Zorg ervoor dat je zo lang mogelijk in de school banken blijft om het allerbeste uit je zelf te halen. Eenmaal je wat hebt bereikt in je leven kan je voor jezelf uitmaken wat je doet.

Of je gaat professioneel door met je DJ werk, maar als dat toch niet lukt heb je een backup, en dat is je studie.  Tjek de verschillende artikelen op mijn website en laat je inspireren en heb meer respect voor een radio DJ. Het is niet alleen plaatjes draaien.